* Info

* Tematy

* Filmy

* Muzyka

* Kącik dla dzieci

* Kluby

* Informacje

Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae Caelestis, satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute in infernum detrude. Amen.
  Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi / Wyświetleń Ostatnia wiadomość
Chleb pszenno-żytni

__SKŁADNIKI: (na 7 bochenków po 350 gram każdy) ½ kg mąki pszennej ½ kg mąki żytniej 3 dkg drożdży 2,5 dkg soli 900 ml wody _ SPOSÓB WYKONANIA: Zmieszać wszystkie składniki mikserem w misce przez 10 minut na wolnych obrotach. Odstawić na 45 minut...

Zaczęty przez trzynastka

0 Odpowiedzi
901 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Luty 20, 2014, 07:16:16
wysłana przez trzynastka
Chleb z boczkiem, cebulą i czosnkiem

__SKŁADNIKI: 1 kg mąki pszennej 2 jajka 100 g drożdży świeżych 3 łyżki cukru 2 szklanki wody 2 łyżeczki soli 250 g boczku 1 cebula 1 ząbek czosnku ser żółty _ SPOSÓB WYKONANIA: Zrobić zaczyn z ½ szklanki wody, kilku łyżek mąki, drożdży i cukru....

Zaczęty przez trzynastka

0 Odpowiedzi
723 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Luty 20, 2014, 07:02:15
wysłana przez trzynastka
Klasyczna bagietka

___SKŁADNIKI: 1 szklanka mleka 2 łyżeczki masła 2 łyżeczki cukru 1 szklanka wody w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki drożdży instant 2 łyżeczki soli 4 szklanki mąki _ SPOSÓB WYKONANIA: Mleko zagotować, dodać masło, cukier i wymieszać, aż masło się ...

Zaczęty przez trzynastka

0 Odpowiedzi
740 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Luty 20, 2014, 06:43:46
wysłana przez trzynastka
Focaccia

_Focaccia to włoskie, drożdżowe pieczywo podawane jako przystawka przed daniem głównym. Popularna jest na całym świecie, a w samych Włoszech występuje w wielu różnych odmianach i każdy region może pochwalić się swoją wersją. Doskonałymi dodatkami do...

Zaczęty przez marylaossowska

2 Odpowiedzi
1040 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Wrzesień 09, 2013, 22:29:22
wysłana przez marylaossowska
Chleb ciabatta bez wyrabiania

___Chleb ciabatta ma grubą, chrupiącą skórkę. Jest bardzo łatwy do zrobienia i nie potrzebuje wyrabiania. Piecze się go w żaroodpornym naczyniu z pokrywką lub garnku żeliwnym, około 21 - 24 cm średnicy. __ SKŁADNIKI: 400 g mąki pszennej lub orkisz...

Zaczęty przez marylaossowska

0 Odpowiedzi
910 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Maj 17, 2013, 04:38:52
wysłana przez marylaossowska
Bułeczki z hotelu Parker House w Bostonie

Bułeczki zostały po raz pierwszy upieczone w hotelu Parker House w Bostonie około 1870 roku i są podawane w hotelowej restauracji do dzisiaj. Krąży wiele wersji o historii ich powstania, ale każda z nich mówi o rozzłoszczonym piekarzu, który wrzucił ...

Zaczęty przez marylaossowska

0 Odpowiedzi
919 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Kwiecień 22, 2013, 01:24:10
wysłana przez marylaossowska

 

Normalny wątek
Gorący wątek (Więcej niż 15 odpowiedzi)
Bardzo gorący wątek (Więcej niż 25 odpowiedzi)

Zamknięty wątek
Wątek przyklejony



Prezentowane na stronie zewnętrzne materiały multimedialne nie są częścią naszego serwisu. Oprogramowanie Aeva oraz inne skrypty przetwarzają metodą framingu odnośniki internetowe do kanałów lub stron, na których są prezentowane te materiały. Nośniki i strumienie znajdują się na serwerach należących do właściwego nadawcy prezentującego publicznie treści multimedialne (np: YouTube). Wszelką odpowiedzialność za udostępnione treści ponoszą właściciele kont (kanałów), którzy je publicznie udostępniają ("wyświetlają"). Nasz serwis nie ma w tym żadnego udziału ani wpływu.