* Info

* Tematy

* Filmy

* Muzyka

* Kącik dla dzieci

* Kluby

* Informacje

Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae Caelestis, satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute in infernum detrude. Amen.
  Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi / Wyświetleń Ostatnia wiadomość
Rożki z kapustą i grzybami

__Rogaliki z kapustą i grzybami są wyśmienite z czerwonym barszczykiem. Piecze się je ze świeżymi drożdżami i proszkiem do pieczenia a ciasto - tak jak kruche - należy trzymać w lodówce. Upieczone rogaliki są kruche i świeże przez kilka dni. _ ciast...

Zaczęty przez trzynastka

0 Odpowiedzi
1092 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Luty 20, 2014, 08:11:44
wysłana przez trzynastka
Gniazdka z ciasta francuskiego z pieczarkami

__SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 6 dużych pieczarek 5 łyżek śmietany 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1 mała cebula olej sól świeżo zmielony pieprz _ SPOSÓB WYKONANIA: Z ciasta francuskiego wyciąć szklanką 12 kółek nieco większych niż ś...

Zaczęty przez marylaossowska

0 Odpowiedzi
790 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Styczeń 26, 2014, 08:37:24
wysłana przez marylaossowska
Szybkie słone przekąski

Paluchy chlebowe z szynką parmeńską _Plaster szynki parmeńskiej owiń wokół palucha grissini i przewiąż szczypiorkiem. Jeśli wolisz, możesz też użyć szynkę westfalską. _ Kulki serowe z ziołami _Wymieszaj pokrojone ugotowane na twardo jajo z twarożki...

Zaczęty przez trzynastka

1 Odpowiedzi
1027 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Listopad 28, 2013, 13:24:53
wysłana przez Puella Clara
Bruschetta z pomidorami

_Bruschetta to wspaniała włoska przystawka - wersja grzanki pokropionej oliwą i natartej czosnkiem, a dodatkami do niej mogą być pomidory, bazylia, sery: ricotta, mozzarella czy parmezan oraz papryka. _ SKŁADNIKI: 3 szklanki świeżych pokrojonych w d...

Zaczęty przez trzynastka

2 Odpowiedzi
1028 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Wrzesień 23, 2013, 02:43:16
wysłana przez marylaossowska
Czipsy z cukini

_Corocznie mam ten sam problem z cukinią, doskonale znany wszystkim, którzy uprawiają w swoich ogrodach to smaczne i zdrowe warzywo. Cukinia rośnie nagle, jakby nieomal przez noc i zanim się zorientuję, mam całe mnóstwo jej ogromnych, zielonych owocó...

Zaczęty przez trzynastka

1 Odpowiedzi
873 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Wrzesień 22, 2013, 00:21:01
wysłana przez Kera
Skrzydełka w ziołowej marynacie

_SKŁADNIKI: 16 skrzydełek z kurczaka 4 łyżki oleju 1 łyżka musztardy 1 łyżka ziół prowansalskich* szczypta przyprawy curry sól pieprz _ SPOSÓB WYKONANIA: Skrzydełka opłukać i wysuszyć. Oprószyć solą i pieprzem. Olej wymieszać z musztardą, ziołami ...

Zaczęty przez marylaossowska

0 Odpowiedzi
732 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Wrzesień 20, 2013, 20:28:05
wysłana przez marylaossowska
Pasta z awokado do pieczywa

_ SKŁADNIKI: 1 duże dojrzałe awokado 1 limonka 2-3 czubate łyżki kremowego serka (np. Philadelphia) świeżo mielony pieprz gruba sól morska opcjonalnie: suszone płatki chili _ SPOSÓB WYKONANIA: Awokado przeciąć na pół, usunąć pestkę, wyjąć miąższ ł...

Zaczęty przez marylaossowska

0 Odpowiedzi
820 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Maj 22, 2013, 01:29:19
wysłana przez marylaossowska
Szpinakowa pasta do pieczywa

_ SKŁADNIKI: 6 jajek 20 dag mrożonego szpinaku sól i pieprz 1 łyżka masła 3-4 ząbki czosnku opcjonalnie: 2-3 łyżki majonezu _ SPOSÓB WYKONANIA: Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Szpinak rozmrozić, odsączyć z wody i podsmażyć...

Zaczęty przez marylaossowska

1 Odpowiedzi
923 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Maj 22, 2013, 00:57:35
wysłana przez Casper
Dip szpinakowy w chlebowej miseczce

___Dip szpinakowy w chlebowej miseczce stanowi nie tylko pyszną, ale i atrakcyjnie wyglądającą przekąsę. Nie wspominając już o tym, że nie zostają po niej żadne naczynia do umycia. Podaję trzy wersje szpinakowego dipu: jedna oryginalną - z karczocham...

Zaczęty przez marylaossowska

0 Odpowiedzi
866 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Maj 15, 2013, 02:21:27
wysłana przez marylaossowska
Zapiekane bułeczki

SKŁADNIKI: 4 duże bułki 4 plastry szynki 4 plastry boczku 3 duże pieczarki 100-150g mozzarelli lub innego półtwardego sera 1 łyżeczka masła szczypiorek pieprz ___ SPOSÓB WYKONANIA: Wędlinę i boczek posiekać. Pieczarki pokroić w plasterki i po...

Zaczęty przez marylaossowska

0 Odpowiedzi
788 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Kwiecień 24, 2013, 07:13:46
wysłana przez marylaossowska
Bagietka faszerowana

Bagietkę o dość dużej średnicy należy nadciąć delikatnie ostrym nożem od spodu wzdłuż całej bułki. Przez powstały otwór delikatnie usunąć miąższ, tak by zrobić miejsce na nadzienie. Do bagietki włożyć farsz, zawinąć ją w folię spożywczą i włożyć na...

Zaczęty przez marylaossowska

0 Odpowiedzi
784 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Kwiecień 24, 2013, 06:55:40
wysłana przez marylaossowska
Kurczak w galarecie

_SKŁADNIKI: 1 kurczak włoszczyzna ziele angielskie listek laurowy sól i pieprz 2 żelatyny do dekoracji: marchew groszek kukurydza natka pietruszki foto: http://foodmag.pl SPOSÓB WYKONANIA: Kurczaka, włoszczyznę, listek laurowy i ziele angielski...

Zaczęty przez marylaossowska

0 Odpowiedzi
861 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Kwiecień 19, 2013, 13:58:24
wysłana przez marylaossowska

 

Normalny wątek
Gorący wątek (Więcej niż 15 odpowiedzi)
Bardzo gorący wątek (Więcej niż 25 odpowiedzi)

Zamknięty wątek
Wątek przyklejony



Prezentowane na stronie zewnętrzne materiały multimedialne nie są częścią naszego serwisu. Oprogramowanie Aeva oraz inne skrypty przetwarzają metodą framingu odnośniki internetowe do kanałów lub stron, na których są prezentowane te materiały. Nośniki i strumienie znajdują się na serwerach należących do właściwego nadawcy prezentującego publicznie treści multimedialne (np: YouTube). Wszelką odpowiedzialność za udostępnione treści ponoszą właściciele kont (kanałów), którzy je publicznie udostępniają ("wyświetlają"). Nasz serwis nie ma w tym żadnego udziału ani wpływu.