* Info

* Tematy

* Filmy

* Muzyka

* Kącik dla dzieci

* Kluby

* Informacje

Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae Caelestis, satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute in infernum detrude. Amen.
  Temat / Zaczęty przez Odpowiedzi / Wyświetleń Ostatnia wiadomość
Niezwykle sprytny sposób oddzielania żółtek jajka od białek

Spróbowałam sama, nie bardzo wierząc, że taki sposób oddzielania żółtek jest możliwy...No i działa Ciekawostka - strona Handimania została stworzona przez Polaków, chociaż wszystkie ich posty na YouTube są w języku angielskim. ...

Zaczęty przez marylaossowska

1 Odpowiedzi
1239 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Styczeń 28, 2014, 02:10:58
wysłana przez Uczen_Sokratesa
Za 5 zł

5 sposobów na... PRZEŻYCIE ZA 5 ZŁ DZIENNIE - Gość specjalny: PAEI100...

Zaczęty przez Brawur

4 Odpowiedzi
1466 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Grudzień 03, 2013, 15:57:04
wysłana przez Aniks
No to jeszcze można zaśpiewać tani regionalny przepis....

wodzonka A co powiecie na śpiewanie i tanie gotowanie?...

Zaczęty przez Brawur

2 Odpowiedzi
1054 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Grudzień 02, 2013, 09:14:10
wysłana przez marylaossowska
Kasza jaglana - królowa kasz

_Setki lat temu były ważnym składnikiem jadłospisu zarówno ludzi ubogich, jak i szlachty. Doceniano smak kasz i ich kulinarne możliwości. Niestety, w czasach komuny o kaszach zapomniano, spychając je na daleki plan po wszechobecnych ziemniakach. Czas...

Zaczęty przez trzynastka

0 Odpowiedzi
1159 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Listopad 28, 2013, 22:31:38
wysłana przez trzynastka
Ryż, czyli wszystko co o smakowitych ziarenkach wiedzieć powinniśmy

_Ryż biały, brązowy, drobnoziarnisty... jest około 150 tysięcy odmian ryżu. Basmati, jaśminowy lub arborio – to tylko kilka dostępnych u nas jego odmian. Ryż jest obecny w naszej kuchni od dawna, jemy go na sypko, z różnymi sosami i dodatkami, albo d...

Zaczęty przez trzynastka

2 Odpowiedzi
1881 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Listopad 27, 2013, 23:29:53
wysłana przez marylaossowska
Jak dobrać odpowiednie wino do sera

__Sery i wina są jednymi z najbardziej różnorodnych produktów spożywczych. W samej Francji istnieje kilkaset różnych rodzajów win i serów. Aby wydobyć smak sera należy podawać go z odpowiednim winem, ale także dobrze dobrany ser dopełni smak wina. Se...

Zaczęty przez marylaossowska

0 Odpowiedzi
1023 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Maj 14, 2013, 08:26:27
wysłana przez marylaossowska
Jak przygotować deskę serów

___Deskę serów wymyślili Francuzi - ich najwięksi smakosze. Sery zwykle podaje się po głównym posiłku, ale przed deserem lub ewentualnie zamiast deseru. Kolejność ta nie jest przypadkowa, gdyż sery neutralizują potrawy o odczynie kwaśnym, jak np. mię...

Zaczęty przez marylaossowska

2 Odpowiedzi
1239 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Kwiecień 23, 2013, 10:17:28
wysłana przez Casper
Zdrowa dieta na przedwiośnie

__Chociaż tegoroczna wiosna się ociąga, a za oknem wciąż posypuje śniegiem, to przecież niedługo zima minie - czas więc przygotować się do wiosny i zadbać o nadwątlone podczas długich, zimnych miesięcy zdrowie. Brak świeżych witamin, tłuste i kalory...

Zaczęty przez marylaossowska

0 Odpowiedzi
1235 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Kwiecień 09, 2013, 03:34:50
wysłana przez marylaossowska
Co trzeba włożyć do Wielkanocnego koszyka

___Jajka i pisanki Bez jajek i pisanek nie ma prawdziwej święconki. Jajka to przede wszystkim symbol życia, zwycięstwa nad śmiercią poprzez zmartwychwstanie. Jajka to również oznaka płodności. Kiedyś ludzie wierzyli, że dzielenie się jajkiem umacni...

Zaczęty przez marylaossowska

0 Odpowiedzi
1330 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Marzec 30, 2013, 11:22:30
wysłana przez marylaossowska
Bez jajek nie ma Wielkanocy. Jak rozpoznać, czy jajko jest świeże.

_W Święta Wielkanocne jemy jajka w różnych postaciach, faszerowane - z pieczarkami, szynką lub łososiem, z majonezem czy chrzanem. Jemy je też na sposób neapolitański czyli z pomidorami, oliwkami i anchois. Bez jajka ugotowanego na twardo nie wyobra...

Zaczęty przez marylaossowska

0 Odpowiedzi
1073 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Marzec 28, 2013, 20:12:21
wysłana przez marylaossowska
Nasze motto: Kuchnia na co dzień lecz wyjątkowa

"Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia." George Bernard Shaw Grecki myśliciel Sokrates uważał, ze człowiek nie żyje po to, aby jeść, ale je po to, aby żyć. Ja do słów filozofa dodałabym, że lepiej w ogóle nic nie jeść, niż jeść byl...

Zaczęty przez marylaossowska

0 Odpowiedzi
932 Wyświetleń
Ostatnia wiadomość Marzec 28, 2013, 03:56:31
wysłana przez marylaossowska

 

Normalny wątek
Gorący wątek (Więcej niż 15 odpowiedzi)
Bardzo gorący wątek (Więcej niż 25 odpowiedzi)

Zamknięty wątek
Wątek przyklejony



Prezentowane na stronie zewnętrzne materiały multimedialne nie są częścią naszego serwisu. Oprogramowanie Aeva oraz inne skrypty przetwarzają metodą framingu odnośniki internetowe do kanałów lub stron, na których są prezentowane te materiały. Nośniki i strumienie znajdują się na serwerach należących do właściwego nadawcy prezentującego publicznie treści multimedialne (np: YouTube). Wszelką odpowiedzialność za udostępnione treści ponoszą właściciele kont (kanałów), którzy je publicznie udostępniają ("wyświetlają"). Nasz serwis nie ma w tym żadnego udziału ani wpływu.