* Info

* Tematy

* Filmy

* Muzyka

* Kącik dla dzieci

* Kluby

* Informacje

Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae Caelestis, satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute in infernum detrude. Amen.

Autor Wątek: Nadziewane zrazy z mięsa mielonego  (Przeczytany 740 razy)

Offline marylaossowska

  • Moderator
  • ******
  • Wiadomości: 2294
Nadziewane zrazy z mięsa mielonego
« dnia: Maj 16, 2013, 06:19:09 »
_SKŁADNIKI:

1 kg mięsa mielonego, mieszanego
2 suche bułki
mleko do namoczenia bułki
2 małe cebule
5 ząbków czosnku
3 jajka
sól i pieprz
kilka łyżek zimnej wody
kawałek papryki konserwowej lub ogórek kiszony
cebula pokrojona w piórka
ser żółty pokrojony w słupki
mąka do obtoczenia zrazów
_

SPOSÓB WYKONANIA:

Mięso zmielić w maszynce razem z cebulą. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, dodać do mięsa. Mięso bardzo dokładnie wyrobić z bułką, dodając sól, pieprz, czosnek, surowe jaja i zimną wodę. Masa mięsna powinna być jednolita i gładka.

Pokroić ogórki, paprykę i ser w słupki.

Nabierać łyżką porcje mięsa, kłaść na zwilżoną w zimnej wodzie dłoń, na środku układać po kawałku papryki lub ogórka, cebulę i słupek sera żóltego. Zlepić dokładnie i w dłoni formować podłużne zrazy. Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym smalcu.

Zrazy należy w trakcie smażenia odwracać, tak aby były rumiane z każdej strony. Usmażone zrazy po usmażeniu należy podlać niewielką ilością wody i dusić jeszcze około 15-20 minut.

Zrazy można podawać z puree z ziemniaków oraz gotowaną kiszoną kapustą.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2014, 06:38:57 wysłana przez marylaossowska »

 


Prezentowane na stronie zewnętrzne materiały multimedialne nie są częścią naszego serwisu. Oprogramowanie Aeva oraz inne skrypty przetwarzają metodą framingu odnośniki internetowe do kanałów lub stron, na których są prezentowane te materiały. Nośniki i strumienie znajdują się na serwerach należących do właściwego nadawcy prezentującego publicznie treści multimedialne (np: YouTube). Wszelką odpowiedzialność za udostępnione treści ponoszą właściciele kont (kanałów), którzy je publicznie udostępniają ("wyświetlają"). Nasz serwis nie ma w tym żadnego udziału ani wpływu.