* Info

* Inspiracje

* Filmy

* Muzyka

* Kącik dla dzieci

* Hobby

* Informacje

Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae Caelestis, satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute in infernum detrude. Amen.

Autor Wątek: Dean Martin - That's Amore  (Przeczytany 2655 razy)

Offline marylaossowska

• Maryla
Dean Martin - That's Amore
« dnia: Maj 23, 2013, 08:19:33 »

That's Amore by Dean Martin with Lyrics!!!!
_
Dean Martin właściwie Dino Paul Crocetti (1917-1995) – amerykański piosenkarz i aktor pochodzenia włoskiego. Szkołę rzucił w wieku 15 lat. Potem został bokserem, a następnie krupierem w kasynie gry. W 1949 trafił do Hollywood, gdzie stworzył razem z Jerrym Lewisem popularny duet komediowy, który wystąpił w 16 filmach.
_

Najważniejszą rolą aktorską Martina była postać Dude'a w westernie Rio Bravo (1959). Jako piosenkarz często występował wspólnie ze swoim przyjacielem Frankiem Sinatrą. Wylansował wiele znanych piosenek, m.in.: Everybody Loves Somebody Sometimes, Mambo Italiano, One For My Babe, Blue Moon, Memories Are Made Of This, Things (wspólnie z Nancy Sinatrą), My Riffle, My Ponny, and Me (piosenka z filmu Rio Bravo).
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2013, 05:52:57 wysłana przez Maryla »

Offline Aniks

• UĹźytkownik
Odp: Dean Martin - That's Amore
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 23, 2013, 19:45:46 »
Bardzo mi się podoba ta ładna, melodyjna piosenka z akcentem włoskim i męski, łagodny głos Deana Martina. Pamiętam tego przystojnego aktora i piosenkarza z westernu "Rio Bravo". W radiu często nadawano piosenkę śpiewaną przez niego w tym filmie, ale czasem słyszałam i tę, "That's Amore". Dzięki za przypomnienie Deana Martina. Zawsze go lubiłam :)

Offline marylaossowska

• Maryla
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 23, 2013, 20:37:07 »
Ja uwielbiam włoski akcent, który naśladuje Dean Martin :) Nadaje to piosence lekko komediowy charakter, ale jednocześnie wprowadza do śpiewanego po angielsku utworu klimat włoskich canzoni  ;)

Offline łukasz_marek

• UĹźytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 23, 2013, 23:34:06 »
Sympatyczna piosenka i sympatyczny wykonawca o bardzo ciekawej barwie głosu. Zawsze lubiłem go jako piosenkarza i aktora. Niestety osobiście go nie znałem :) , ale podobno był też wesołym i towarzyskim człowiekiem. Miał trzy żony :)

Offline marylaossowska

• Maryla
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 24, 2013, 01:50:29 »
No tak, Dean Martin faktycznie nie był tuzinkowym charakterem. Trzy żony, siedmioro dzieci, reputacja pijaka – dla dowcipu kolejne samochody Martina miały tablicę rejestracyjną z napisem “Pijaczyna”. W rzeczywistości pił mniej niż jego sceniczni koledzy – na planie filmowym czy podczas koncerów pił sok jabłkowy, chodził spać wcześniej niż inni i wolał spędzać czas w domu z dziećmi lub grając w golfa, niż zabawiać się do rana w barach ze swoimi kumplami, Frankiem Sinatrą i Sammy Davisem. Był natomiast nałogowym palaczem – odpalał papierosa jednego od drugiego, palił nawet podczas występów na scenie, co w tamtych latach nie budziło właściwie niczyjego zdziwienia. Właśnie palenie papierosów przyczyniło się do śmierci Deana Martina – kilka lat chorował na rozedmę płuc, a następnie raka płuc i umarł z powodu niewydolności oddechowej. 

Prezentowane na stronie zewnętrzne materiały multimedialne nie są częścią naszego serwisu. Oprogramowanie Aeva oraz inne skrypty przetwarzają metodą framingu odnośniki internetowe do kanałów lub stron, na których są prezentowane te materiały. Nośniki i strumienie znajdują się na serwerach należących do właściwego nadawcy prezentującego publicznie treści multimedialne (np: YouTube). Wszelką odpowiedzialność za udostępnione treści ponoszą właściciele kont (kanałów), którzy je publicznie udostępniają ("wyświetlają"). Nasz serwis nie ma w tym żadnego udziału ani wpływu.