* Info

* Tematy

* Filmy

* Muzyka

* Kącik dla dzieci

* Kluby

* Informacje

Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae Caelestis, satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute in infernum detrude. Amen.

Autor Wątek: Kotlet de volaille we włoskim stylu  (Przeczytany 865 razy)

Offline marylaossowska

  • Moderator
  • ******
  • Wiadomości: 2294
Kotlet de volaille we włoskim stylu
« dnia: Maj 28, 2013, 02:49:50 »

Kotlet de volaille we włoskim stylu
___
SKŁADNIKI:

pierś z kurczaka
ser mozzarella
bułka tarta
parmezan
sól
pieprz
suszona bazylia
suszone oregano
mąka
jajko
masło czosnkowe:
2 łyżki masła
czosnek
pietruszka
__

SPOSÓB WYKONANIA:

Zrobić masło czosnkowe mieszając 2 łyżki masła ze zmiażdżonym w prasce czosnkiem i drobno posiekaną pietruszką. Wykroić piersi z kurczaka i ściągnąć z nich skórę. Ostrym nożem utworzyć kieszeń. Pierś lekko rozbić.

Do środka włożyć świeży ser mozzarella i uprzednio przygotowane masło czosnkowe. Posolić i doprawić pieprzem do smaku. Dokładnie zawinąć  i włożyć do lodówki na 10 minut.

Następnie panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej zmieszanej z parmezanem i ziołami oraz doprawionej solą i pieprzem.
Włożyć do zamrażarki na 20 minut.

Smażyć na średnio rozgrzanym oleju z obu stron, a na koniec włożyć do piekarnika na 10 minut.

Podawać z makaronem spaghetti zmieszanym z podsmażonymi pomidorami i sosem pomidorowym.

 


Prezentowane na stronie zewnętrzne materiały multimedialne nie są częścią naszego serwisu. Oprogramowanie Aeva oraz inne skrypty przetwarzają metodą framingu odnośniki internetowe do kanałów lub stron, na których są prezentowane te materiały. Nośniki i strumienie znajdują się na serwerach należących do właściwego nadawcy prezentującego publicznie treści multimedialne (np: YouTube). Wszelką odpowiedzialność za udostępnione treści ponoszą właściciele kont (kanałów), którzy je publicznie udostępniają ("wyświetlają"). Nasz serwis nie ma w tym żadnego udziału ani wpływu.