* Info

* Inspiracje

* Filmy

* Muzyka

* Kącik dla dzieci

* Hobby

* Informacje

Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae Caelestis, satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute in infernum detrude. Amen.

Autor Wątek: Jan Sebastian Bach - Allemande ze Suity francuskiej Es-dur nr 4 - Elaine Horner  (Przeczytany 1631 razy)

Offline marylaossowska

• Maryla

J.S. Bach: Allemande in E flat major BWV 815
_
Allemande ze Suity francuskiej Es-dur nr 4 gra Elaine Horner na syntezatorze Korg OASYS.
_

Offline Casper

• UĹźytkownik
Odp: Jan Sebastian Bach - Allemande ze Suity francuskiej Es-dur nr 4 - Elaine Horner
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 02, 2013, 19:35:33 »
Mnie, duszkowi zdarza się latać dookoła fajnych jezior i gór, ale w tej muzyce dookoła mnie krąży artysta z instrumentem:))) Zabawne:) Dziękuję Marylko, za wstawienie:)

Offline marylaossowska

• Maryla
Odp: Jan Sebastian Bach - Allemande ze Suity francuskiej Es-dur nr 4 - Elaine Horner
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 02, 2013, 21:35:12 »
Suity francuskie powstały na początku XVIII wieku, a wykonywane na syntezatorze brzmią tak współcześnie. Celowo, dla porównania, umieściłam wcześniej również inne współczesne wykonanie - na pianinie (tam całość Suity nr 4, tutaj jedynie wstępną jej część - Allemande). Oryginalnie Bach napisał Suity francuskie na klawesyn lub klawikord....ale to przecież tylko kwestia istniejących w danej epoce instrumentów klawiszowych. Za czasów Jana Sebastiana nie było fortepianu czy pianina...nie mówiąc już o syntezatorze  ;D Mam ochotę umieścić klasyczne wykonanie - właśnie na klawikordzie lub klawesynie, jeśli je znajdę na YT....
Jest też wiele wspaniałych wykonań smyczkowych!  Świat muzyki jest taki nieskończenie głęboki. Jak wszechświat. Tak bardzo na miejscu jest zdjęcie z NASA, które zostało dodane na YT do Allemande   ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2013, 22:08:34 wysłana przez Maryla »

Prezentowane na stronie zewnętrzne materiały multimedialne nie są częścią naszego serwisu. Oprogramowanie Aeva oraz inne skrypty przetwarzają metodą framingu odnośniki internetowe do kanałów lub stron, na których są prezentowane te materiały. Nośniki i strumienie znajdują się na serwerach należących do właściwego nadawcy prezentującego publicznie treści multimedialne (np: YouTube). Wszelką odpowiedzialność za udostępnione treści ponoszą właściciele kont (kanałów), którzy je publicznie udostępniają ("wyświetlają"). Nasz serwis nie ma w tym żadnego udziału ani wpływu.