* Info

* Inspiracje

* Filmy

* Muzyka

* Kącik dla dzieci

* Hobby

* Informacje

Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae Caelestis, satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute in infernum detrude. Amen.

Autor Wątek: Kim jest ksiądz Bashobora?  (Przeczytany 2687 razy)

Offline Uczen_Sokratesa

• UĹźytkownik
Kim jest ksiądz Bashobora?
« dnia: Lipiec 08, 2013, 00:43:16 »
Ostatnie rekolekcje na Stadionie Narodowym prowadzone przez czarnoskórego kapłana, wywołały zainteresowanie nim już nie tylko wierzących. Kim on jest ? Posłuchajmy jego samego.

Wywiad z o.Bashoborą

Kim jest moim zdaniem? Porządnym kapłanem  z niesamowitą historią życiową.
Opowiadał  o swojej ciotce , która mu z drżeniem wyznała ,
jak chciała go zabić  jako dziecko i swoją drogę do wiary że modlitwa o uzdrowienie
 i namacalne interwencje Boga ma sens.
To autentyczny człowiek wiary, opiekujący się w Ugandzie wieloma sierotami.

Offline marylaossowska

• Maryla
Odp: Kim jest ksiądz Bashobora?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 08, 2013, 10:25:22 »
Z pewnością interesująca postać...ja jednak nie o tym...Mnie zaskoczył bowiem poziom niechęci, a może wręcz nawet nienawiści do Kościoła Katolickiego, który wylewał się z ekranów TVP z okazji rekolekcji z udziałem o. Johna Bashobrory.

Napisał o tym Dominik Tarczyński, który pod fałszywym pretekstem zaproszony został do programu "Pytanie na śniadanie" w TVP, a następnie bezpardonowo zaatakowany nie tylko przez zaproszonych gości, ale i prowadzących program. Widziałam ten program w TVPolonia i mam identyczną opinię, jak redaktor Tarczyński.....

W dniu, w którym na Stadionie Narodowym odbywały się największe w Polsce rekolekcje Kościoła katolickiego ostatnich lat (z udziałem o. Johna Bashobory), zaproszono mnie do porannego programu „Pytanie na śniadanie” w TVP. Choć od lat współpracuję z mediami, nigdy nie doświadczyłem tak przerażającego poziomu nienawiści. Nigdy.

Zaproszono mnie do programu, zapewniając na wstępie, że pozostałymi gośćmi będą ksiądz oraz rodzina z chorym dzieckiem, która wybierała się tego dnia na rekolekcje z o. Bashoborą. Gdy pojawiłem się w studiu, księdza zamieniono na główną aborcjonistkę III RP Marię Czubaszek, a rodzinę na prof. Zbigniewa Mikołejkę, który pojawił się w studiu z okultystycznym pierścieniem Atlantów na palcu. Dwoje prowadzących nie trzymało się żadnych standardów. Zamiast być gospodarzami programu, stali się jedną ze stron sporu i wraz z Marią Czubaszek oraz prof. Mikołejką próbowali obrzydliwie szydzić z praktyk Kościoła katolickiego. Nie cofali się przed kłamstwem. Jednak kilka godzin później okazało się, że szyderstwa oraz kłamstwa nie zmienią rzeczywistości. 60 tys. ludzi uwielbiło Jezusa tego dnia, a owoce tego wydarzenia okazały się potężne. Za rok kolejne spotkanie na Stadionie Narodowym!

Autor: Dominik Tarczyński
Źródło: Gazeta Polska Codziennie.

Offline Teofil

• Administrator
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 08, 2013, 11:16:35 »
Sprawdza się tu ostatnie z błogosławieństw z Kazania na Górze:

Błogosławieni jesteście, gdy /ludzie/ wam urągają i prześladują was, i gdy z mego powodu mówią kłamliwie wszystko złe na was. Cieszcie się i radujcie, albowiem wasza nagroda wielka jest w niebie. Tak bowiem prześladowali proroków, którzy byli przed wami.

Jest to jeden z dowodów na istnienie walki duchowej. Doświadcza jej każdy, dla którego nauczanie Chrystusa staje się ważne. Naprawdę znikąd pojawiają wrogowie Ewangelii, wszędzie tam, gdzie ludzie wierzący coś organizują. Z końca świata, bez żadnego powiadamiania potrafią pojawiać się dziwne osoby zionące nienawiścią. Jacyś okultyści, aborcjoniści, profesorowie nie wiadomo od czego itd. ...

W tym kontekście jakoś mnie nie dziwi, że na spotkaniu z Dominikiem Tarczyńskim w dniu wizyty wielkiego charyzmatyka nastąpiła niespodziewana zmiana miejsc... Jest to też taki papierek lakmusowy, pokazujący kim są tamci ludzie.

Offline łukasz_marek

• UĹźytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 08, 2013, 12:54:33 »
" Jest to też taki papierek lakmusowy, pokazujący kim są tamci ludzie." - a więc kim oni są ?....dlatego warto jest sięgnąć w przeszłość tych osób...dowiedzieć się skąd się wywodzą, kim byli ich rodzice, dziadkowie...co robili w przeszłości i czego dokonali. Wtedy na pewno łatwiej będzie znaleźć skuteczniejszy sposób do walki z nimi i dokonywać słusznych wyborów, aby takich ludzi nie było w sferze publicznej. Pamiętam niedawny występ podstarzałej skandalistki "Madonny" w dzień święta narodowego Polaków (to już nie pierwszy raz). Ta pseudo gwiazda bez talentu, nie mająca do zaoferowania nic prócz kiczowatego pajacowania, była przyjmowana niemalże z honorami przez pałających nienawiścią do Polaków decydentów. SKANDAL !!!. Na szczęście ludzie połapali się w prowokacji i na koncercie zjawili się tylko zdeformowani kulturowo "słuchacze". Liczbę ich oszacowano na ok. 39.000, co i tak była to zawyżona ilość. Z naszych pieniędzy dołożono do tego "występu" 6.000.000 zł pomimo wcześniejszej długiej i bogatej reklamy tego żałosnego wydarzenia. Cieszyć się jednak można, bo na spotkanie z ks. Bashoborą, bez zbytniej pompy medialnej przybyło 60.000 ludzi.

Offline łukasz_marek

• UĹźytkownik
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 08, 2013, 13:37:48 »
Postać o. Johna Bashobory jest niezwykle interesująca. To między innymi za Jego przyczyną do Jezusa przyszło tyle osób. Jest sprawnym "Narzędziem" w ręku Boga. Warto poznać Go bliżej. Film puszczony przez Ucznia już dużo mówi o o. Bashobora. Im ktoś jest bardziej niebezpieczny dla zła, tym zło bardziej atakuje z nienawiścią niezrozumiałą dla przeciętnego człowieka, posługując się również "autorytetami" z nielegalnie zdobytymi tytułami.........zresztą, zło jest zawsze nielegalne !

Offline łukasz_marek

• UĹźytkownik
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 08, 2013, 13:52:08 »
:) Świetny film, po obejrzeniu którego już widać, że mamy do czynienia z wspaniałym Kapłanem....dzięki.

Prezentowane na stronie zewnętrzne materiały multimedialne nie są częścią naszego serwisu. Oprogramowanie Aeva oraz inne skrypty przetwarzają metodą framingu odnośniki internetowe do kanałów lub stron, na których są prezentowane te materiały. Nośniki i strumienie znajdują się na serwerach należących do właściwego nadawcy prezentującego publicznie treści multimedialne (np: YouTube). Wszelką odpowiedzialność za udostępnione treści ponoszą właściciele kont (kanałów), którzy je publicznie udostępniają ("wyświetlają"). Nasz serwis nie ma w tym żadnego udziału ani wpływu.