* Info

* Inspiracje

* Filmy

* Muzyka

* Kącik dla dzieci

* Hobby

* Informacje

Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae Caelestis, satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute in infernum detrude. Amen.

Autor Wątek: Fotografie ciekawe, niezwykłe, zaskakujące – galeria  (Przeczytany 5115 razy)

Offline Puella Clara

• Moderator
Fotografie ciekawe, niezwykłe, zaskakujące – galeria
« dnia: Sierpień 17, 2013, 20:07:44 »

Aby obejrzeć galerię, kliknij obrazek :)
____Jest wielu wspaniałych fotografów na świecie i wiele pięknych zdjęć. Uwieczniane są niesamowite miejsca, ciekawe zjawiska, ludzie, przyroda... Czy często jednak zdarza się okazja uchwycenia w kadrze katapultującego się pilota, żabki trzymającej "parasol" na deszczu, zamarzniętego wodospadu, czy modliszki na rowerze?

Niektóre sytuacje na wybranych przeze mnie zdjęciach były pieczołowicie przygotowywane, część fotografii przedstawia widoki niezwykłe, ale stabilne, lecz większość to efekt doskonałego wyczucia i szczęścia artysty w uchwyceniu chwili, czasem pojawiającej się zupełnie niespodziewanie. Zapraszam :)

Aby pojawiały się opisy, należy kliknąć literkę "i" w lewym dolnym rogu galerii. Znak stop (II) w prawym dolnym rogu zatrzymuje kadr.
(Korzystałam z materiałów ze strony Swiatobrazu.pl i znalezionych luźno w sieci)
____
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2013, 09:55:04 wysłana przez Puella Clara »

Offline marylaossowska

• Maryla
Odp: Fotografie ciekawe, niezwykłe, zaskakujące – galeria
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 17, 2013, 20:34:36 »
Ojej, na pewno cudowna galeria, ale ja widzę tylko to: http://zapodaj.net/cee8c474918df.jpg.html. Co zrobić, żeby otwierało się na moim kompie?

Offline Puella Clara

• Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 17, 2013, 23:02:23 »
Marylko, jeśli pojawia się taki obrazek, to znaczy, że witryna z której wzięty był link, jest w tej chwili nieczynna, brak już na niej obrazka źródłowego albo następuje jakiś błąd w odczytaniu pliku. Po prostu autor artykułu lub osoba upoważniona powinna podmienić link na pewniejszy. Przy czym zaznaczam, że na samym początku wszystko było ok.

Teraz galeria powinna funkcjonować bez zarzutu. Miłego oglądania! :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2013, 09:56:25 wysłana przez Puella Clara »

Offline Casper

• UĹźytkownik
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 17, 2013, 23:51:15 »
Niesamowita ta galeria ... Starannie dobrane  zdjęcia  dopracowane opisy. Dodać trochę rozmów z fotografami, własnych przemyśleń , wspomnień i teorii i powstałby ciekawy album:)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2013, 07:40:46 wysłana przez Casper »

Offline marylaossowska

• Maryla
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 18, 2013, 00:32:49 »
Super! Już działa. Wspaniałe zdjęcia, dzięki Puelluś za umieszczenie.

Offline Teofil

• Administrator
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 18, 2013, 17:18:01 »
Dziękuję Ci, Puello za ciekawą galerię. To wymagało sporo pracy. Wszystkie zdjęcia są niesamowite. Żeby uchwycić żabkę z parasolką i modliszkę na rowerze trzeba dużo szczęścia i fotograf wykazał się refleksem. Musiał mieć aparat nieustannie przy oku. Aparat musiał być analogowy na kliszę, bo cyfrówką to prawie nieosiągalne. Zbyt wolno reaguje.

Offline Aniks

• UĹźytkownik
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 19, 2013, 09:50:03 »
Dzięki, Puelluniu, za tę prześliczną i oryginalną galerię. Jestem pod wrażeniem!

Każde zdjęcie ma swój urok, ale najbardziej spodobał mi się grzyb okratek czerwony. Piękne dzieło natury! Żaba pod parasolem jakby czekała na fotografa, żeby ją uwiecznił na zdjęciu. :)
A modliszka na roślinnym rowerze i zamarznięta Niagara - niesamowite!

Gdyby mieć przy sobie non-stop dobry aparat fotograficzny, można by było "zatrzymać w kadrze" różne fajne sytuacje życiowe, obiekty, czy ciekawe zjawiska, z których też mogłaby powstać osobliwa galeria.

Offline Puella Clara

• Moderator
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 24, 2013, 16:22:08 »
Cieszę się, że galeria Wam się spodobała :)

Dla mnie właściwie każde zdjęcie jest na swój sposób ciekawe (inaczej bym go nie umieściła, he, he), ale najbardziej zadziwiło mnie zjawisko kumulacji pary wodnej za samolotem przekraczającym barierę dźwięku, o którym nie miałam pojęcia. Urzeka mnie małpka przytulona do gołębia, ale bardziej rodzina z sześcioraczkami. Widać tam niesamowitą miłość, szczęście i harmonię uchwyconą w momencie, kiedy maluchy akurat śpią :)
Czytałam, że do zrobienia zdjęcia mapy świata w kropli wody artysta robił tysiące przymiarek... aż wreszcie wyszedł obraz idealny, bez żadnych manipulacji graficznych!

Offline Kera

• UĹźytkownik
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 26, 2013, 14:17:12 »
Ooo... a tu dopiero zawędrowałam. Fajna galeria! Najbardziej podobają mi się zwierzaki, żabka z parasolem i modliszka na rowerze. Nos w przekroju też jest odlotowy :)
PS. Puelluś, ja też bym chciała przygotować jakąś galerię. Uśmiechnę się do Ciebie o pomoc ;)

Offline fem

• UĹźytkownik
  • *
  • Myśl głęboka przez mgłę życia prowadzi....
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 26, 2013, 20:06:59 »
Dziękuję za taką piękną galerię :)
Uwielbiam oglądać takie oryginalne zdjęcia. Zawsze chciałam umieć je robić, ale wychwycenie momentu i ujęć to lata praktyki. Sprzętu także, a ten z wyższej półki...hmmm, nie będę pisać.
Cudowne, jeżeli jeszcze jakieś równie cudne znajdziesz, podziel się nimi proszę :)

Prezentowane na stronie zewnętrzne materiały multimedialne nie są częścią naszego serwisu. Oprogramowanie Aeva oraz inne skrypty przetwarzają metodą framingu odnośniki internetowe do kanałów lub stron, na których są prezentowane te materiały. Nośniki i strumienie znajdują się na serwerach należących do właściwego nadawcy prezentującego publicznie treści multimedialne (np: YouTube). Wszelką odpowiedzialność za udostępnione treści ponoszą właściciele kont (kanałów), którzy je publicznie udostępniają ("wyświetlają"). Nasz serwis nie ma w tym żadnego udziału ani wpływu.