* Info

* Inspiracje

* Filmy

* Muzyka

* Kącik dla dzieci

* Hobby

* Informacje

Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae Caelestis, satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute in infernum detrude. Amen.

Autor Wątek: Jan Kobuszewski - Małpa  (Przeczytany 2979 razy)

Offline marylaossowska

• Maryla
Jan Kobuszewski - Małpa
« dnia: Wrzesień 09, 2013, 21:45:03 »

Kabaret Dudek - Małpa
_
Piosenka ta była wykonywana przez Jana Kobuszewskiego w Kabarecie “Dudek”. Muzykę napisał Stefan Rembowski. 
_

Offline Uczen_Sokratesa

• UĹźytkownik
Odp: Jan Kobuszewski - Małpa
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 09, 2013, 22:53:40 »
Byłem po prostu zachwycony słuchając tej piosenki :)
Jest wszystko... Kunszt aktorski. Śmieszne miny, obserwacja społeczna i refleksja głębsza.
Na tym tle, współczesnę kabarety to rozrywka dla ludzi pustych i durnych.

Offline marylaossowska

• Maryla
Odp: Jan Kobuszewski - Małpa
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 10, 2013, 01:36:28 »
W pełni się z Tobą zgadzam. Myślę, że we współczesnym polskim kabarecie brakuje przede wszystkim kunsztu aktorskiego. Nie zastąpi go afektacja, pokrzykiwanie i ta bieganina po scenie, które są charakterystyczne dla współczesnych kabaretów. Największe aktorstwo polega najczęściej właśnie na oszczędności gestu, na nieprzerysowaniu środków ekspresji. Brakuje mi też spontaniczności, bo znowu - spontaniczność to nie rozegzaltowana galopada słów, wymachiwanie rękami i szamotanie się po scenie, które najczęściej obserwuję w występach nawet tych najbardziej popularnych kabaretów. Spontaniczność to autentyzm, szczerość gestów i słów. Gdy już mówimy o słowach - współczesne skecze wydają mi się jakby wymuszone na siłę, bez polotu. Mam wrażenie, że od kilkunastu lat polski kabaret to przypadkowe teksty przypadkowych ludzi. Polska scena kabaretowa wciąż opiera się głównie na skeczach, które dawno już przeżyły okres świetności, natomiast brak na niej utalentowanych przestawicieli tzw. stand-up comedy.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2013, 01:40:51 wysłana przez marylaossowska »

Prezentowane na stronie zewnętrzne materiały multimedialne nie są częścią naszego serwisu. Oprogramowanie Aeva oraz inne skrypty przetwarzają metodą framingu odnośniki internetowe do kanałów lub stron, na których są prezentowane te materiały. Nośniki i strumienie znajdują się na serwerach należących do właściwego nadawcy prezentującego publicznie treści multimedialne (np: YouTube). Wszelką odpowiedzialność za udostępnione treści ponoszą właściciele kont (kanałów), którzy je publicznie udostępniają ("wyświetlają"). Nasz serwis nie ma w tym żadnego udziału ani wpływu.