* Info

* Inspiracje

* Filmy

* Muzyka

* Kącik dla dzieci

* Hobby

* Informacje

Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae Caelestis, satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute in infernum detrude. Amen.

Autor Wątek: Natasha St-Pier śpiewa poematy Św. Teresy z Lisieux  (Przeczytany 2900 razy)

Offline Uczen_Sokratesa

• UĹźytkownik
Natasha St-Pier śpiewa poematy Św. Teresy z Lisieux
« dnia: Wrzesień 10, 2013, 23:43:21 »

Natasha St-Pier & Anggun - Vivre D'Amour (Official Music Video)

Za Gość Niedzielny
XIX-wieczne poematy karmelitanki na scenie koncertowej w wydaniu piosenkarki XXI wieku. Św. Tereska z Lisieux podbija dziś Francję dzięki wokalistce z Kanady. Rozpala w sercu zlaicyzowanego kraju tęsknotę za Miłością.
We francuskich kościołach Natasha St-Pier śpiewa poematy św. Teresy z Lisieux. Na koncerty na najbliższe miesiące wszystkie bilety są wysprzedane
Natasha St-Pier śpiewa: „Panie, Twym pięknem jestem pochłonięta, chcę Cię dotknąć i chłonąć, o Boże”. Publiczność zrywa się do oklasków. Piękna wokalistka śpiewa jak anioł, a jej utwory znają na pamięć nie tylko Francuzi

Jeter des Fleurs, Natasha St Pier

« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2015, 14:46:58 wysłana przez admin »

Offline Puella Clara

• Moderator
Odp: Natasha St-Pier śpiewa poematy Św. Teresy z Lisieux
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 23, 2013, 19:38:23 »
Pięknie wykonane są te utwory! Wspaniale brzmią śpiewane przez współczesną wokalistkę. Oznacza to, że teksty św. Tereski z Lisieux są ponadczasowe i możemy z nich czerpać garściami. Ich piękno, piękno muzyki i cudne obrazy sprawiają, ze dusza sama do modlitwy się rwie! :)

Obiecałam, że sprawdzę, jak się nazywa druga wokalistka w utworze Vivre d`amour. Jest to Anggun Cipta Sasmi, ur. w 1974 roku indonezyjska piosenkarka i autorka tekstów o francuskim pochodzeniu. Bardziej podoba mi się jednak głos Natashy, jest taki subtelny i miły :)

Prezentowane na stronie zewnętrzne materiały multimedialne nie są częścią naszego serwisu. Oprogramowanie Aeva oraz inne skrypty przetwarzają metodą framingu odnośniki internetowe do kanałów lub stron, na których są prezentowane te materiały. Nośniki i strumienie znajdują się na serwerach należących do właściwego nadawcy prezentującego publicznie treści multimedialne (np: YouTube). Wszelką odpowiedzialność za udostępnione treści ponoszą właściciele kont (kanałów), którzy je publicznie udostępniają ("wyświetlają"). Nasz serwis nie ma w tym żadnego udziału ani wpływu.