* Info

* Inspiracje

* Filmy

* Muzyka

* Kącik dla dzieci

* Hobby

* Informacje

Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae Caelestis, satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute in infernum detrude. Amen.

Autor Wątek: Pesto  (Przeczytany 1210 razy)

Offline marylaossowska

  • Maryla
  • ******
  • Wiadomości: 2241
Pesto
« dnia: Wrzesień 22, 2013, 08:16:46 »
_SKŁADNIKI:

2 szklanki świeżych liści bazylii
1/2 szklanki oliwy z oliwek
1/4 szklanki orzeszków piniowych
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka soli
1/2 szklanka startego parmezanu
2 łyżki startego pecorino

_

SPOSÓB WYKONANIA:

Wszystkie składniki, oprócz parmezanu, zmiksować w malakserze. Dodać parmezan oraz pecorino i dokładnie wymieszać. Gotowe pesto należy dokładnie zmieszać z makaronem ugotowanym al dente. Łyżeczka pesto dodana zupy pomidorowej znakomicie wzbogaci jej smak.

Uwagi:
Pesto można zamrozić, ale nie należy wtedy dodawać serów. Po odmrożeniu dodajemy świeżo starty parmezan i pecorino.

« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2014, 03:39:04 wysłana przez marylaossowska »

 


Prezentowane na stronie zewnętrzne materiały multimedialne nie są częścią naszego serwisu. Oprogramowanie Aeva oraz inne skrypty przetwarzają metodą framingu odnośniki internetowe do kanałów lub stron, na których są prezentowane te materiały. Nośniki i strumienie znajdują się na serwerach należących do właściwego nadawcy prezentującego publicznie treści multimedialne (np: YouTube). Wszelką odpowiedzialność za udostępnione treści ponoszą właściciele kont (kanałów), którzy je publicznie udostępniają ("wyświetlają"). Nasz serwis nie ma w tym żadnego udziału ani wpływu.