* Info

* Inspiracje

* Filmy

* Muzyka

* Kącik dla dzieci

* Hobby

* Informacje

Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae Caelestis, satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute in infernum detrude. Amen.

Autor Wątek: Dorsz smażony w panierce  (Przeczytany 1187 razy)

Offline marylaossowska

  • Maryla
  • ******
  • Wiadomości: 2241
Dorsz smażony w panierce
« dnia: Styczeń 04, 2014, 01:28:54 »
_SKŁADNIKI:

600g filetów z dorsza
sok z połowy cytryny
2 jajka
2 łyżki mąki
4 łyżki bułki tartej
5 łyżek oleju
sól do smaku
świeżo zmielony pieprz
_

SPOSÓB WYKONANIA:

Filety z dorsza opłukać i dokładnie wysuszyć papierowym ręcznikiem. Posolić, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Włożyć na 30 minut do lodówki.

Po wyjęciu z lodówki obtoczyć w mące, następnie w rozbełtanym jajku, a na koniec w bułce tartej.

Smażyć na mocno rozgrzanym oleju, po 3 minuty z każdej strony. Zmniejszyć ogień i smażyć 5-8, zależnie od grubości filetów.

Usmażone filety odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2014, 03:28:13 wysłana przez marylaossowska »

 


Prezentowane na stronie zewnętrzne materiały multimedialne nie są częścią naszego serwisu. Oprogramowanie Aeva oraz inne skrypty przetwarzają metodą framingu odnośniki internetowe do kanałów lub stron, na których są prezentowane te materiały. Nośniki i strumienie znajdują się na serwerach należących do właściwego nadawcy prezentującego publicznie treści multimedialne (np: YouTube). Wszelką odpowiedzialność za udostępnione treści ponoszą właściciele kont (kanałów), którzy je publicznie udostępniają ("wyświetlają"). Nasz serwis nie ma w tym żadnego udziału ani wpływu.