* Info

* Inspiracje

* Filmy

* Muzyka

* Kącik dla dzieci

* Hobby

* Informacje

Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae Caelestis, satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute in infernum detrude. Amen.

Autor Wątek: Zdzisława Sośnicka - 7 utworów – playlista  (Przeczytany 1203 razy)

Offline Aniks

• UĹźytkownik
Zdzisława Sośnicka - 7 utworów – playlista
« dnia: Styczeń 24, 2014, 16:44:07 »
Zdzisława Barbara Sośnicka to polska piosenkarka, dyrygentka, kompozytorka i aktorka. Obdarzona jest silnym tembrem głosu o skali 2,5 oktawy. Ukończyła Średnią Szkołę Muzyczną w Poznaniu w klasie fortepianu, a następnie studia na Wydziale Wychowania Muzycznego poznańskiej Państwowej Wyższej Szkoły Muzycznej.
____Prawdziwą karierę rozpoczęła w 1971 roku, kiedy na Międzynarodym Festiwalu Piosenki w Sopocie zdobyła nagrodę publiczności i III nagrodę w konkursie za piosenkę "Dom który mam". Za granicą reprezentowała nasz kraj na wielu międzynarodowych konkursach, gdzie ją doceniono i otrzymała wiele prestiżowych nagród. W 1987 roku wokalistka nagrała swój chyba największy hit, zatytułowany "Aleja gwiazd".

Utwory, które wybrałam do playlisty:
1) "Aleja gwiazd"
2) "Julia i Ja"
3) "Dom, który mam"
4) "W kolorze krwi" z Budką Suflera
5) "Z tobą chcę oglądać świat" duet ze Zbigniewem Wodeckim
6) "Taki dzień się zdarza raz"
7) "Pożegnanie z bajką" (z filmu "Akademia Pana Kleksa")
____
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2015, 16:23:40 wysłana przez admin »

Offline Puella Clara

• Moderator
Odp: Zdzisława Sośnicka - 7 utworów – playlista
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 26, 2014, 21:32:00 »
Z przyjemnością posłuchałam Zdzisławy Sośnickiej. Super playlista, Aniks! :)
Najbardziej znana mi jest oczywiście "Aleja gwiazd", ale największym sentymentem darzę tę piosenkę z "Akademii Pana Kleksa" ;)

Znalazłam w sieci jedną z moich ulubionych piosenek musicalowych... właśnie w wykonaniu Sośnickiej (polska wersja)!
Oto "Pamięć" ("Memory") z musicalu Koty (Cats):

Prezentowane na stronie zewnętrzne materiały multimedialne nie są częścią naszego serwisu. Oprogramowanie Aeva oraz inne skrypty przetwarzają metodą framingu odnośniki internetowe do kanałów lub stron, na których są prezentowane te materiały. Nośniki i strumienie znajdują się na serwerach należących do właściwego nadawcy prezentującego publicznie treści multimedialne (np: YouTube). Wszelką odpowiedzialność za udostępnione treści ponoszą właściciele kont (kanałów), którzy je publicznie udostępniają ("wyświetlają"). Nasz serwis nie ma w tym żadnego udziału ani wpływu.