* Info

* Inspiracje

* Filmy

* Muzyka

* Kącik dla dzieci

* Hobby

* Informacje

Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae Caelestis, satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute in infernum detrude. Amen.

Autor Wątek: Drobiowe piersi nadziewane szynką i serem  (Przeczytany 1348 razy)

Offline marylaossowska

  • Moderator
  • ******
  • Wiadomości: 2241
Drobiowe piersi nadziewane szynką i serem
« dnia: Styczeń 26, 2014, 05:44:03 »
__SKŁADNIKI:
podwójna pierś z kurczaka
4 plastry szynki szwarcwaldzkiej
4 plastry sera
sól
świeżo zmielony pieprz
bułka tarta
jajko
olej
_

SPOSÓB WYKONANIA:

Mięso dokładnie oczyścić i podzielić na dwie połówki. Każdą pierś przeciąć wzdłuż na pół, nie docinając do końca i rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem. Nie należy solić zbyt dużo, gdyż sama szynka jest dość słona. Na każdej piersi ułożyć plaser szynki oraz sera i złożyć w prostokąciki. Każdą pierś otoczyć w rozbitym jajku a następnie w tartej bułce. Usmażyć na patelni na oleju z obu stron na złoty kolor.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2014, 06:34:43 wysłana przez marylaossowska »

 


Prezentowane na stronie zewnętrzne materiały multimedialne nie są częścią naszego serwisu. Oprogramowanie Aeva oraz inne skrypty przetwarzają metodą framingu odnośniki internetowe do kanałów lub stron, na których są prezentowane te materiały. Nośniki i strumienie znajdują się na serwerach należących do właściwego nadawcy prezentującego publicznie treści multimedialne (np: YouTube). Wszelką odpowiedzialność za udostępnione treści ponoszą właściciele kont (kanałów), którzy je publicznie udostępniają ("wyświetlają"). Nasz serwis nie ma w tym żadnego udziału ani wpływu.