* Info

* Tematy

* Filmy

* Muzyka

* Kącik dla dzieci

* Kluby

* Informacje

Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae Caelestis, satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute in infernum detrude. Amen.

Autor Wątek: Kurczak w galarecie  (Przeczytany 1236 razy)

Offline marylaossowska

  • Maryla
  • ******
  • Wiadomości: 2282
Kurczak w galarecie
« dnia: Kwiecień 19, 2013, 13:58:24 »
_SKŁADNIKI:
1 kurczak
włoszczyzna
ziele angielskie
listek laurowy
sól i pieprz
2 żelatyny
do dekoracji:
marchew
groszek
kukurydza
natka pietruszki
____________
foto: http://foodmag.pl

SPOSÓB WYKONANIA:

Kurczaka, włoszczyznę, listek laurowy i ziele angielskie umieścić w garnku z woda i gotować do miekkości na małym ogniu. Posolić i doprawić pieprzem do smaku.
Żelatynę namoczyć małej ilości wody lub bulionu.

Nastepnie wyciagnąć kurczaka i warzywa, a bulion przecedzić przez sito. Dodać rozpuszczona wcześniej żelatynę, podgrzać ponownie i odstawić do wystudzenia.

Kurczaka obrać z kości i skór. Mięso pokroić w dużą  kostkę. Kawałki mięsa umieścić w salaterkach. Do każdej salaterki dodać pokrojoną w kostkę, ugotowaną marchew, groszek i kukurydzę.

Całość zalać zimnym wywarem. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2014, 04:56:04 wysłana przez marylaossowska »

 


Prezentowane na stronie zewnętrzne materiały multimedialne nie są częścią naszego serwisu. Oprogramowanie Aeva oraz inne skrypty przetwarzają metodą framingu odnośniki internetowe do kanałów lub stron, na których są prezentowane te materiały. Nośniki i strumienie znajdują się na serwerach należących do właściwego nadawcy prezentującego publicznie treści multimedialne (np: YouTube). Wszelką odpowiedzialność za udostępnione treści ponoszą właściciele kont (kanałów), którzy je publicznie udostępniają ("wyświetlają"). Nasz serwis nie ma w tym żadnego udziału ani wpływu.