* Info

* Tematy

* Filmy

* Muzyka

* Kącik dla dzieci

* Kluby

* Informacje

Sancte Michael Archangele, defende nos in proelio; contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium. Imperet illi Deus, supplices deprecamur: tuque, Princeps militiae Caelestis, satanam aliosque spiritus malignos, qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo, divina virtute in infernum detrude. Amen.

Autor Wątek: Bagietka faszerowana  (Przeczytany 1063 razy)

Offline marylaossowska

  • Maryla
  • ******
  • Wiadomości: 2294
Bagietka faszerowana
« dnia: Kwiecień 24, 2013, 06:55:40 »

____Bagietkę o dość dużej średnicy należy nadciąć delikatnie ostrym nożem od spodu wzdłuż całej bułki. Przez powstały otwór delikatnie usunąć miąższ, tak by zrobić miejsce na nadzienie. Do bagietki włożyć farsz, zawinąć ją w folię spożywczą i włożyć na minimum godzinę do lodówki, by się schłodziła. Po godzinie pokroić bagietkę w plastry - kanapeczki i ułożyć je na talerzu. Zamiast bagietki można też użyć bułki paryskiej.
___
foto: http://pychotka.pl

farsz 1:
25 dkg białego sera
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 łyżeczki masła
1 cebula
4 kawałki papryki marynowanej
sól
pierz
bazylia

Cebulę drobno posiekać, posolić i odstawić na chwilę. Paprykę pokroić w kosteczkę. Ser, masło i koncentrat pomidorowy utrzeć na miękką masę, dodać cebulę i paprykę. Doprawić solą, pieprzem i bazylią do smaku.

farsz 2:
20 dkg białego sera
20 dkg żółtego sera
30 dkg masła
15 dkg szynki
szczypiorek
kilka rzodkiewek
sól
pieprz

Żółty ser i szynkę pokroić w drobną kosteczkę. Posiekać szczypiorek i rzodkiewkę. Biały ser i masło utrzeć na jednolita masę. Wszystkie składniki zmieszać razem i doprawić solą i pieprzem.

farsz 2:
20 dkg białego sera
½ wędzonej makreli
szczypiorek
mała cebula
2 łyżeczki masła
2 łyżeczki musztardy
sól
pieprz do smaku

Ser utrzeć z masłem. Makrelę oczyścić z ości, rozdrobnić i zmieszać z masą serową i musztardą. Dodać posiekaną drobno cebulę, szczypiorek i doprawić solą i pieprzem.

farsz 4:
25 dkg mięsa z pieczonego kurczaka
2 ogórki kiszone
1 czerwona papryka
1 łyżka posiekanego szczypioru
2/3 szklanki majonezu
pieprz

Mięso z pieczonego kurczaka, ogórki i paprykę pokroić na małe kawałki. Drobno posiekać szczypiorek. Składniki zmieszać razem z majonezem i doprawić pieprzem.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2014, 05:03:16 wysłana przez marylaossowska »

 


Prezentowane na stronie zewnętrzne materiały multimedialne nie są częścią naszego serwisu. Oprogramowanie Aeva oraz inne skrypty przetwarzają metodą framingu odnośniki internetowe do kanałów lub stron, na których są prezentowane te materiały. Nośniki i strumienie znajdują się na serwerach należących do właściwego nadawcy prezentującego publicznie treści multimedialne (np: YouTube). Wszelką odpowiedzialność za udostępnione treści ponoszą właściciele kont (kanałów), którzy je publicznie udostępniają ("wyświetlają"). Nasz serwis nie ma w tym żadnego udziału ani wpływu.